kds

Thema’s

Thema’s

Aandacht voor jezelf

Sta eens stil bij jou eigen verhaal: hoe ziet jouw situatie eruit? Lukt het jou keuzes te maken en grenzen te stellen, zodat je ook voldoende aandacht voor jezelf kan hebben? Geen enkele gezinssituatie is gelijk. Hoe jij de zorg voor je kinderen in combinatie met werk beleeft, kan van veel aspecten afhangen..

Meer over Aandacht voor jezelf

Stress en ik

Wanneer je het moederschap en werk combineert, is de kans heel groot dat je aandacht door het ene wordt opgeëist terwijl je met het andere bezig wilt zijn. Hierdoor kun je je gestrest gaan voelen. Wat gebeurt er dan bij jou? En laat jij het weten als je hulp nodig hebt?

Meer over Stress en ik

Opladen

Goed voor jezelf zorgen is een voorwaarde om voor jezelf en je kinderen prettiger in de omgang te zijn. Zorgen voor je kind(eren) is waarschijnlijk de belangrijkste taak in je leven. Kinderen zijn leuk, bijzonder, waardevol en in veel gevallen onze spiegel. Gaat het niet zo lekker met jezelf dan is dit vaak aan het gedrag van onze kinderen te merken.

Meer over Opladen

Acceptatie

Sommige dingen zijn niet te veranderen. Dan is het handiger om te kijken hoe je hiermee wilt omgaan in plaats van je ertegen te verzetten. De gedachte dat je iets niet wilt of ‘waarom overkomt mij dit nu’ versterkt die stressgevoelens vaak. Weten wat je wel of niet kunt veranderen kan helpen om nutteloos verzet tegen een situatie te stoppen.

Meer over Acceptatie