kds

Aandacht voor jezelf

Aandacht voor jezelf

Sta eens stil bij jou eigen verhaal: hoe ziet jouw situatie eruit? Lukt het jou keuzes te maken en grenzen te stellen, zodat je ook voldoende aandacht voor jezelf kan hebben? Geen enkele gezinssituatie is gelijk. Hoe jij de zorg voor je kinderen in combinatie met werk beleeft, kan van veel aspecten afhangen. Je verwachtingen en sociale activiteiten, je karakter, of je de zorg deelt met een partner, hoe je je werk ervaart, et cetera.

Mijn verhaal

Als je het gevoel hebt dat je geleefd wordt, gestrest bent, is het voor veel mensen moeilijk te zeggen waar het nu aan ligt. Het kan helpen om eerst stil te staan bij hoe het nu gaat. De module kan je hierbij ondersteunen. Hoe ziet je gezinssituatie eruit en wat is je verhaal?

De balans opmaken

Een dag heeft 24 uur. Grenzen stellen en bewuste keuzes maken helpen om de 24 uur overzichtelijk te houden. Wil je grenzen stellen, dan moet je af en toe nee zeggen. Voordat je weet waar je nee tegen moet zeggen, is het belangrijk om de balans op te maken. Waar gaat je energie heen en is dit echt allemaal nodig? De module kan je helpen dit in kaart te brengen. Vergeet ook niet dat het heel belangrijk is om aandacht te hebben voor de dingen die je juist energie geven.