kds

Stress en ik

Stress en ik

Wanneer je het moederschap en werk combineert, is de kans heel groot dat je aandacht door het ene wordt opgeÃĢist terwijl je met het andere bezig wilt zijn. Hierdoor kun je je gestrest gaan voelen. Wat gebeurt er dan bij jou? En laat jij het weten als je hulp nodig hebt?

Stresssignalen herkennen

Bij ieder mens komt stress op een andere manier tot uiting. Prikkelbaarheid, hoofdpijn en vermoeidheid kunnen hier voorbeelden van zijn. Als het je lukt om je stresssignalen vroegtijdig te herkennen, kun je beter voor jezelf zorgen. Een meer ontspannen leven is het gevolg. De module kan je helpen om jouw stressignalen te herkennen.

In gesprek

Veel vrouwen worstelen met het verdelen van tijd over alles wat ze willen of moeten. Wat vaak nog lastiger is: dit openlijk vertellen. Er komen allerlei gevoelens naar voren, zoals schuldgevoelens of gevoelens van schaamte omdat je het idee hebt dat je je kind of je partner te kort doet. Door dit voor je te houden, lijkt het alsof deze gevoelens alleen maar sterker worden. Praten over hoe jij je voelt kan al een hele opluchting zijn. Ook zijn er vaak veel mensen om je heen die je best willen helpen. De voorwaarde is dan wel dat ze moeten weten dat jij hulp nodig hebt. In de module kun je leren hoe je hierover in gesprek kunt gaan en geeft je tips voor een prettig gesprek.